Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شبستان نوشت: حجت الاسلام محمد یاوری، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت که به مناسبت فرا رسیدن ۲۵ ذی الحجه، «روز خانواده» انجام شد در ارتباط با «الگوی مصرف در خانواده مهدوی»، اظهار کرد: آنچه به عنوان وظایف منتظران درباره ارتباط ما با و امام زمان علیه السلام، مطرح است و ویژگی هایی که برای یاران حضرت(عج) ذکر شده، همچنین روش حکومتی و اهداف حکومت ایشان، همه در کنار هم یک الگوی روشن از زندگی مهدوی به ما ارائه می کند؛ وقتی به ویژگی های شخصی حضرت امام مهدی علیه السلام مراجعه می کنیم می توانیم الگوی خوبی برای زندگی امروز پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به روایتی از امام رضا علیه السلام گفت: حضرت ثامن الحجج علیه السلام می فرمایند: «امام دارای نشانه هایی است؛ او داناترین، پرهیزکارترین، عابدترین، بردبارترین، سخاوتمندترین، شجاع ترین و ... مردم است.» وقتی حضرت(ع) تک به تک این موارد ا نام می برند یعنی در زندگی شخصی، هر مسلمانی باید این نکات رعایت شود. وقتی امام ما داناترین مردم است طبعا علم باید در زندگی ما نیز پررنگ شود؛ وقتی امام ما بردبار، سخاوتمند، شجاع و پرهیزکار است طبعا ما نیز باید دارای این خصوصیات باشیم.
حجت الاسلام یاوری ادامه داد: امیرالمومنین امام علی علیه السلام در کلامی می فرمایند: «کسی که خود را امام قرار می دهد بر او لازم است که پیش از آن که دیگران را تعلیم دهد نسبت به تعلیم خود همت گمارد؛ دیگران را با رفتار خود تربیت کند پیش از آن که با گفتار تربیت کند.» یعنی اهل بیت علیهم السلام برای ما یک الگوی رفتاری در زندگی هستند. فقط تکالیف و وظایف را برای ما بیان نکرده اند بلکه خود عملاً این موارد را انجام داده و راه را مشخص کرده اند.
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به مسئله ارتباط ما با امام زمان علیه السلام در این عصر، تصریح کرد: دقیقا به دلیل وجود همین ارتباط، خانواده باید به بحث «امیدبخشی» توجه ویژه داشته باشد. این امید برگرفته از امید به آینده و ظهور امام غایب(عج) است. یک خانواده مهدوی «امیدوار» است؛ پدر و مادر «امید و نشاط » را در زندگی فرزندان تزریق می کنند. در یک خانواده مهدوی، «آینده» همواه روشن است. ناامیدی، شکست، ترس و اموری از این دست در این خانواده رخنه نمی کند؛ نه این که شکست در زندگی آنها نیست، ولی شکست ها آنها را به زانو در نمی آورد.
وی تاکید کرد: طبق روایات، امام زمان علیه السلام شاهد و ناظر اعمال ما هستند و اعمال ما به ایشان عرضه می شود. بنابراین، ما خودمان را در محضر حضرت حجت(عج) احساس می کنیم. این احساس باید توسط خانواده تقویت شود. خانواده اولین و کوچک ترین واحد اجتماعی است اما از نظر تاثیرِ تربیتی، بزرگترین و تاثیرگذارترین واحد اجتماع است.
یاوری در ادامه سخنان خود با اشاره به مفهوم صحیح انتظار، ابراز کرد: انتظاری که رسول خدا صل الله علیه وآله آن را بهترین اعمال امت می دانند، دقت کنید که حضرت تعبیر «اعمال» را برای آن ذکر می فرمایند، یعنی صرفاً یک امید، آرزو یا امر قلبی نیست بلکه یک «حرکت» است. پس باید در این مسیر حرکت کرد. چگونگی این حرکت را نیز می‌توان از خصوصیات یاران امام مهدی عجل الله تعالی فرجه تشخیص داد.
یاوری ادامه داد: درباره الگوی مصرف در خانواده مهدوی در روایات داریم که از رسول خدا صل الله علیه وآله درباره روش حکومتی امام مهدی علیه السلام سوال شد؛ حضرت(ص) پس از این که امام مهدی علیه السلام را به بخشش زیاد مال، عدالت اقتصادی و برقراری عدل و قسط توصیف می کنند، می فرمایند: «خداوند دل‌های امّت محمّد صل الله علیه وآله را از بی‌نیازی پر می‌کند» به عبارت دیگر نکته ای که اهمیت دارد «دل انسان» است. قبل از این که جیب و شکم انسان پر شود، باید «دل» او پُر باشد. انسان نسبت به دنیا حریص نباشد و احساس بی نیازی کند.
کارشناس معارف مهدوی تصریح کرد: خصوصیتی که در دوران امام مهدی علیه السلام وجود دارد - با توجه به این که در آن دوره عقل ها کامل می شود و اخلاق ها به کمال می رسد و مکارم اخلاق در جامعه توسعه می یابد- این است که مردم احساس بی نیازی می کنند. شاید جیب آنها هم پُر نباشد (که هست) ولی آن احساس بی نیازی است که اثرگذار خواهد بود. پیامبر صلوات الله علیه وآله در همین روایت مثالی می زنند و می فرمایند: «به فرمان امام مهدی علیه السلام منادی ندا می دهد هر کس نیازمند است به ما مراجعه کند تا به او مال عطا کنیم. فردی برمی خیزد و ابراز نیاز می کند، وقتی به محضر امام(عج) می رسد حضرت(عج) مال فراوانی به او می بخشند. اما او در هنگام بازگشت از محضر امام(عج)، پشیمان می شود و می گوید: در میان امّت محمد صل الله علیه وآله هیچکس از من حریص تر نیست؛ چرا که تنها من اظهار نیاز کردم در حالی که خداوند نیازهای مرا برطرف کرده است. او برمی گردد تا مال بخشیده شده را بازگرداند اما از او پذیرفته نمی شود و امام(عج) به او می فرمایند: «ما آنچه را بخشیده ایم پس نمی گیریم.»
حجت الاسلام یاوری بیان کرد: بنابراین، ما اگر به واقع می خواهیم در جهت ظهور حرکت کنیم باید حبّ و محبّت دنیا را از دل هایمان زایل کنیم، نه اینکه دنیا را نداشته باشیم به هر حال دنیا برای زندگی دنیایی لازم است اما به اندازه نیاز. یعنی حریص به دنیا نباشیم. بیشترین مشکلات امروز ما حرص است. اکثر مردم نیازهای اولیه زندگی را دارند اما مدام به دنبال تنوع بخشی آن هستند.
وی تاکید کرد: راهکار این مسئله «عمل کردن» است. ما در مقام بیان و حرف خود را منتظر می دانیم ولی در عمل اینگونه نیستیم. اکنون که نزدیک محرم الحرام است خوب است به این نکته اشاره کنم ما می بینیم مردم کوفه همه برای امام حسین(ع) دعوتنامه می نویسند اما وقتی می بینند پای گذشتن از مال و دنیا در میان است و برای وصال به امام(ع) باید اموال و امکانات دنیایی خود را فدا کنند و احتمال ضرر و زیان وجود دارد، خیلی ها خود را کنار می کشند.
یاوری خاطرنشان کرد: حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در سخنی پرمعنا می فرمایند: «النَّاس عَبیدُ الدنیا؛ مردم بنده های دنیا هستند؛ وقتی سختی و آزمایش بر آنها نازل می شود بسیاری از آنها دین و دینداری را رها می کنند.»

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۰۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، درب‌های دانشگاه از ساعت 10:30 برای حضور نمازگزاران محترم باز می‌باشد و شروع برنامه‌ها از ساعت 11 خواهد بود.

مجموعه هایی که این هفته در نماز جمعه تهران برای خدمت به نمازگزاران محترم حضور دارند:
• ارتباطات مردمی قوه قضائیه 
•  کمیته امداد امام خمینی(ره)
•  شهرداری تهران
• فرمانداری تهران

در بخش معرفی کتاب منتخب هفته، به مناسبت شهادت ششمین اختر تابناک امامت و ولایت، امام جعفر صادق (علیه السلام)، کتاب «نامه امام صادق (علیه السلام) به شیعیان» معرفی می‌شود.

این نگاشته‌ سراسر موعظه را که دستورالعمل اعتقادی اخلاقی شیعه است، حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) تفضل فرموده، دست بر قلم برده و همچون پدری مهربان برای فرزندانش نوشته و برایشان فرستاده است.

کتاب «نامه امام صادق علیه السلام به شیعیان» را محمدباقر انصاری گردآوری و انتشارات دلیل ما آن را منتشر کرده است.
نمازگزاران محترم می‌توانند این کتاب ارزشمند را با 30 درصد تخفیف در غرفه کتاب آدینه تهیه نمایند.

مهد معارفی آدینه و کانون دانش آموزی در نماز جمعه تهران هر هفته میزبان کودکان و نوجوانان دختر و پسر در بخش‌های مختلف، قرآنی، علمی، مهارتی، بازی و سرگرمی هستند.

فرصت استفاده از مشاوره ازدواج، خانواده و کودک توسط متخصصین «مرکز مشاوره عطر زندگی» در حاشیه نماز جمعه برای نمازگزاران محترم فراهم است.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهادت امام جعفر صادق (ع) ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تسلیت
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • (عکس) آتش‌سوزی مهیب در امام‌زاده ابراهیم شفت
  • بیداری آزادی‌خواهان جهان نشات گرفته از انقلاب اسلامی است
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود